MØT DESIGNEREN BAK JORDBÆRENG-SERVISET


PP-designer Cathrine Kirkeruds varme barndomsminner fra somrene med markjordbærplukking på besteforeldrenes gård har resultert i det nydelige sommerserviset Jordbæreng. Sommernyheten er en hyllest til nettopp søte små markjordbær.

Cathrine Kirkerud er designeren bak serviset Jordbæreng


Porsgrund-designer Cathrine Kirkerud er den dyktige designeren bak vår sommernyhet, Jordbæreng.

Designeren, som er utdannet ved Westerdahls School of Communication og Den Skandinaviske Designhøjskolen i København, har et svært personlig forhold til Jordbæreng, et servise hun har jobbet med siden høsten 2019.

-Designprosessen startet med et ønske om å videreføre suksessen med PPs Dompapservise til et nytt og like koselig sommerservise. Tanken var å gå bredt ut og lage et servise som oste av sommeridyll og som kunne passe inn i de fleste hjem og hytter. Valget av dekor falt på markjordbær da dette for mange assosieres med gode sommerminner og barndomsnostalgi, forteller Cathrine.


TEGNET MED FARGEBLYANTER


Med barndommens tegneglede friskt i minne, valgte Cathrine å tegne dekoren med fargeblyanter. Hun prøvde seg frem i teknikk og stil for å finne det rette uttrykket og landet til sist på en tradisjonell stil inspirert av botaniske tegninger. Videre bearbeidet hun tegningene digitalt, og lekte seg med sammensetninger og variasjoner i plantene for å skape et viltvoksende uttrykk.

-Det var viktig for meg at dekoren skulle være nøye tilpasset til hver enkelt servisedel slik at det ble en passelig mengde dekor og balanse i hver enkelt form. At markjordbærplantene er dandert litt «tilfeldig» og forskjellig de de ulike delene skaper også et lekent uttrykk og assosierer til slik det er ute i naturen, forklarer hun.

Dekoren er satt på den romantiske og tradisjonelle PP-modellen Victoria. Porselensmodellen Victoria har røtter helt tilbake til fabrikkens oppstart i 1885. Formspråket har myke buer , noe som gjør nettopp denne formen særlig velegnet til dekoren med planter som slynger seg opp fra kantene.


INSPIRERT AV BARNDOMMENS SOMRE


Inspirasjonen til markjordbærdekoren stammer fra barndommens somre. Som lita jente bodde Cathrine, foreldre og lillebror et steinkast unna besteforeldrenes gård, Kirkerud gård i Bærum. Både hun og broren var ofte på besøk på gården.

-Hagen til bestemor og bestefar bugnet av bringebær, kirsebær, rips, solbær og rabarbra og bestemor var ivrig på å safte og sylte. Likevel var det de søte og gode markjordbærene som vokste vilt som var det gjevest å få plukke og spise. Det er disse minnene som har inspirert meg til å lage serviset Jordbæreng. Jeg håper serviset kan være med på å vekke gamle sommerminner, i tillegg til å skape nye øyeblikk og tradisjoner i norske hjem og hytter, avslutter Cathrine.Med Jordbæreng kan du dekke det nydeligste jordbærbord, enten du serverer jordbær med vaniljesaus, inviterer til sommerfrokost ute på terrassen eller skal servere kaffe og kake i hagen. Perfekt til 17. mai! Passer også fint til sommersalaten.
 


JORDBÆRENG - SE HELE SERIEN

 1. SKÅL MED LOKK
  SKÅL MED LOKK
  kr 299,00
 2. MUGGE 30 CL
  MUGGE 30 CL
  kr 299,00
 3. EGGESKÅL
  EGGESKÅL
  kr 149,00
 4. 2 ETASJES FAT 21 + 27 CM
  2 ETASJES FAT 21 + 27 CM
  kr 599,00
 5. Jordbær kakepakke
  Jordbær kakepakke
  kr 1 873,00
 6. JORDBÆRENG SERVISEPAKKE MIDDAG
  JORDBÆRENG SERVISEPAKKE MIDDAG
  kr 3 803,00
 7. KRUS 35 CL 2PK
  KRUS 35 CL 2PK
  kr 399,00
 8. VASE 19 CM
  VASE 19 CM
  kr 499,00
 9. TALLERKEN 25 CM
  TALLERKEN 25 CM
  kr 289,00
 10. SERVIETTER 33 X 33 CM
  SERVIETTER 33 X 33 CM
  kr 79,00

Du har oppnådd gratis frakt!

 • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Option Value
  kr 4444,00
 • Det er %1 varer i handlekurven.
 • Delsum N/A