OSTEKAKE MED SOLBÆR OG BROWNIEBUNN

Ostekake er en selvskreven gjest på våre kakebord og denne er en av de store favorittene. Må prøves!BAK MED BAKE IT EASY

 1. KAKEFAT 34 CM M/RING OG LOKK
  KAKEFAT 34 CM M/RING OG LOKK
  kr 899,00DU TRENGER

 

 

Brownie

225 gr smør

3 egg

375 gr sukker

125 gr hvetemel

1ts vaniljesukker eller frø fra en halv vaniljestang

6 ss kakao (original kakao, reduser mengden med ca 2 ss om du bruker bakekakao)

1 klype salt

60 gr pistasjnøtter, usaltet og grovhakket

100 gr sjokoladepletter (vi har brukt Chocolate Chips fra Dr. Oetker)

 

 

Solbærostekrem

ca 3-4 dl solbærsyltetøy (blendet), smak deg fram (legg til ca 1 dl ekstra til et lag på browniebunnen og til pynt/servering)

4,5 gelatinplater

120 gr melis

1 ts vaniljepulver/frø fra 0,5 vaniljestang

3 dl kremfløte

3 dl lettrømme

125 gr kremost naturell

 

Topping

pistasjenøtter

solbærsyltetøy

 Slik gjør du


Lag brownie ved å smelte smør i en liten kjele. Bland egg og sukker kjapt sammen, bruk gjerne en håndmikser. Tilsett det smeltede smøret. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker/vaniljefrø, kakao og salt, og bland det godt inn til en jevn røre. Vend inn pistasjnøtter og sjokoladepletter.

Smør springformen (Bruk gjerne Bake It Easy) godt med smør/formfett, eller kle den med bakepapir, og ha i røren.

Stek kaken på nederste rille på 180 grader over- og undervarme, i ca 30-40 minutter – avhengig av størrelse på springformen din, egenskapene til stekeovnen din og hvor lite stekt du ønsker kaken. Kaken skal være seig i kantene og myk, nesten rå inni. Jo videre form, jo flatere kake og dermed kortere steketid.

Avkjøl kaken i formen. Dekk den med plast og legg den gjerne i kjøleskap over natten.

 

Ha et tynt lag med solbærsyltetøy på browniebunnen. Lag ostekremen ved å legge gelatinplatene i kaldt vann i 7-10 minutter til de er myke. I mellomtiden pisker du kremfløte, melis og vaniljepulver til krem, sett kjølig. Pisk kremosten jevn og pisk deretter inn rømmen, sett kjølig.

Kok opp litt vann, klem ut vannet av gelatinplatene og bland de ut i to spiseskjeer kokende vann. La det avkjøles litt, til ca fingervarm. Vend den piska kremen og ostekremblandingen sammen, og bland gelatinen godt inn i ostekremen. Ha i solbærsyltetøy og vend det godt inn.  Hell solbærostekremen over brownien. Ringle over litt solbærsyltetøy og dra en kakenål eller gaffel gjennom ostekremen for å lage dekorativt mønster. Dekk kaken med plastfolie eller sett den i en kaketine og la den stå i kjøleskap natten over.

Sett kaken gjerne i fryseren i 30-40 minutter før du drar en kniv langs kaken for å løsne springformen. Pynt kaken med grovhakket pistasjenøtter og server med litt blendet solbærsyltetøy.

Tips: Kle springformen med bakepapir før du har i brownierøren. Når den er stekt og avkjølt, tar du av bunnen på springformen, lirker av bakepapiret og setter brownien med kakeringen direkte på et kakefatn før du fortsetter med ostekremen. Da slipper du å servere kaken på springformbunnen, og det er enklere enn å prøve å flytte hele kaken over på kakefat.

Vi anbefaler Bake it Easy, fordi dette bakekonseptet tillater deg å bake, steke, frakte og servere (evt fryse) i ett og samme produkt.

 

Når kaken er ferdig sett på lokket, fest godt og du er klar til å frakte kaken dit du måtte ønske, og servere den der!

 

NB! Alle deler av Bake it Easy kan også fryses.


Du har oppnådd gratis frakt!

 • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Option Value
  kr 4444,00
 • Det er %1 varer i handlekurven.
 • Delsum N/A