Julen hos Porsgrunds designer
Cathrine Kirkerud

Snart ringes julen inn i de mange hjem. Kanskje har du alt pyntet og klart allerede, eller så venter det en litt hektisk lille julaften før roen senker seg på julekvelden.

 

Vi som jobber i Porsgrunds Porselænsfabrik er nok over 
gjennomsnittet glade i høytider hvor vi kan pynte bord og hjem med det fineste og kjæreste vi har. Denne julen har vi tatt turen hjem til Cathrine Kirkerud som jobber fast i vårt designteam. Kanskje finner du litt siste-liten inspirasjon blant hennes gamle og nye tradisjoner.

 

Vi ønsker å takke deg for at du følger med på hva vi gjør med den flotte merkevaren vår. Daglig kjenner vi på et stort ansvar for å 
forvalte den lange arven vår, samtidig som vi sikrer at vi er rustet for fremtiden. Vi setter stor pris på alle som vil følge oss på veien.

 

Med ønsker om en riktig god jul.

 

Hilsen alle oss i Porsgrunds Porselænsfabrik

Cathrine er en del av Porsgrunds faste designteam, og hun står blant annet bak vakre serviser som Bølge, Jordbæreng og Ingrid. På kontoret er hun også kjent for sine ferdigheter innen baking, tegning og håndarbeid - og at hun har et sterkt øye for detaljer. Nå får vi bli med henne hjem og se hvordan hun pynter til jul.

En tid for venner og familie

- Spireserviset gjør seg fint også i julen
 

 

Cathrine liker å invitere venner og familie hjem både i førjulstiden og i romjulen, og da dekker hun ofte med Spireserviset.
- Jeg samler på Spire fordi jeg liker de ikoniske formene, samtidig som det har et tidløst og klassisk preg, forteller Cathrine. Jeg liker også at det er et servise jeg kan bruke hele året og tilpasse til sesongen vi er i.

 

I julen kombinerer hun gjerne Spire med lune tekstiler i grønntoner, samt lysestaker og dekor i messing og gull. En litt morsom detalj er bjellene som er knyttet i bånd rundt servietter.
- Jeg er spesielt glad i bjeller i julen, for jeg syns de er vakre å se på - og lyden fremkaller gode minner fra barndommen. Disse bjellene i messing har jeg funnet på et bruktmarked.

Et personlig juletre

Cathrines juletre er pyntet med en stor variasjon av dekor og ulike kuler. Og i toppen en selvbrettet stjerne.
- Jeg er ikke så opptatt av at juletrepynten skal matche eller være trendriktig, forteller Cathrine. Tvert imot velger jeg pynt som føles personlig og som jeg blir glad av. Finner jeg ikke det jeg ønsker meg, ser jeg om jeg kan lage det.

  

På treet finner vi både nye og gamle skatter - kjøpt brukt eller arvet. Innimellom henger også kuler og dekor med norsk og dansk flagg.
- Jeg har bodd i Danmark i to omganger, og gjennom mine to opphold ble jeg veldig glad i landet. Jeg har fortsatt også gode venner der, som jeg besøker når jeg kan. Så julepynten med norske og danske flagg blir en liten hyllest til min tilknytning til begge landene.

Kakebord med historisk sus

Cathrine er glad i å bake, og har allerede bakt syv slag til jul. Til småkaker dekker hun ofte bordet med juleplatter fra Porsgrund. Juleplattene hun har er en kombinasjon av gamle dekorer fra tidligere år, og hennes egne design som har blitt lansert de to siste årene. Bordet på bildet har hun arvet av sin bestemor som hadde det i sitt barndomshjem.


Julekakene Cathrine baker er en kombinasjon av gamle familieoppskrifter og inspirasjon hun har fått med årene. For eksempel lager hun danske trestammer etter å ha plukket opp denne skikken i Danmark.
- Min morfar var dansk og konditor, så de blir jo også et lite nikk til ham, forteller Cathrine.

- Danske trestammer
 

En oppskrift Cathrine har prøvd for første gang i år er Mozartmazariner. Mazariner er kaker av mørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur. Det finnes ulike variasjoner med ulike fyll, og disse har fyll inspirert av klassiske Mozartkuler.

- Mozartmazariner på en Bølge tallerken. Bølge er et nytt servise av året - designet av Cathrine.
 

Cathrines tre juletips

1. Velg ting som føles personlig for deg. Slik unngår du trender og kan skape tradisjoner som varer i mange juler fremover.


2. Kombiner nytt med gammelt. Arvet eller brukt gir sjel og koselig nostalgi til interiøret.


3. Be familie eller venner over på treff i førjulstiden eller romjulen. De gode minnene skapes sammen.

Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A