VÅR HISTORIE - "DET HVITE GULL"


Vi er Norges eneste produsent av høybrent porselen
PORSGRUNDS PORSELÆNSFABRIK


Porsgrunds Porselænsfabrik ble etablert i 1885 og har siden den første brenningen i 1887 laget porselen for det norske markedet, både serviser, vaser og andre gjenstander. Siden produksjonsoppstarten har Porsgrund vært en av landets fremste designbedrifter, og kjente navn som blant annet Tias Eckhoff, Nora Gulbrandsen og Konrad Galaaen har vært viktige bidragsytere for å skape det Porsgrund vi kjenner i dag.

 

 

Porsgrunds Porselænsfabrik ble etablert i 1885, og brente sin første ovn med porselen i 1887. Det var Johan Jeremiassen som tok initiativ til å etablere fabrikken i Porsgrunn. Jeremiassen var en fremtredende forretningsmann i Porsgrunn. Han var viseordfører i byen, og drev i tillegg virksomheter innenfor blant annet skipsbygging og iseksport.

 

 

Høy faglig kompetanse og materialforståelse kombinert med kreative og innovative løsninger har gjort fabrikken til et begrep i norsk industri de fleste i Norge har et forhold til. Med en historie på over 130 år vet vi hva som kreves. Derfor jobber vi hver dag med å utvikle, og teste produktene våre. Slik at du alltid kan være sikker på at produktene våre er av beste kvalitet.


BESØK OSS

KVALITET SIDEN 1885


Flere av våre serier produseres fortsatt ved vår fabrikk i Porsgrunn. Bogstad Strå er en av våre mest tradisjonsrike serviseserier, serviseseriens dekor håndmales av Porsgrunds beste porselensmalere, i tråd med gammel tradisjon og design. Dette serviset har vært produsert siden produksjonen startet i 1887. Hvert håndmalte produkt fra Porsgrund har initialene til maleren på seg, og kan derfor spores tilbake til den konkrete håndmaleren.

 

 

Dekoren som omfavner Bogstad strå er av mange omtalt som evighetsmønsteret. Denne nøyaktige dekoren er antatt å være ett av verdens eldste porselensmønster. Vi i Porsgrund er stolte av vår arv, og historien knyttet til vår merkevare. Ved å besøke vår fabrikk i Porsgrunn kan du lære mer om historien vår, og treffe våre fantastiske porselensmalere – og ikke minst besøke Porselensmuseet. 


FABRIKKUTSALGET


KVALITET OG GOD DESIGN SIDEN 1885


Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A