VÅR HISTORIE - "DET HVITE GULL"


Porselenet fra Porsgrund har tradisjonelt blitt kalt "det hvite gull". Dette forteller hvilke høy status merkevaren har hatt i Norge siden stiftelsen i 1885.

Nå fører vi stolt tradisjonen av det hvite gull videre med porselen av beste kvalitet.
PORSGRUNDS PORSELÆNSFABRIK


Porsgrunds Porselænsfabrik ble etablert i 1885 og har siden den første brenningen i 1887 laget porselen for det norske markedet, både serviser, vaser og andre gjenstander.

Det var Johan Jeremiassen som tok initiativ til å etablere fabrikken i Porsgrunn. Jeremiassen var en fremtredende forretningsmann i Porsgrunn. Han var viseordfører i byen, og drev i tillegg virksomheter innenfor blant annet skipsbygging og iseksport. 

Fra produksjonsoppstarten har Porsgrund vært en av landets fremste designbedrifter, og kjente navn som blant annet Tias Eckhoff, Nora Gulbrandsen og Konrad Galaaen har vært viktige bidragsytere for å skape det Porsgrund vi kjenner i dag.

Høy faglig kompetanse og materialforståelse kombinert med kreative og innovative løsninger har gjort fabrikken til et begrep i norsk industri de fleste i Norge har et forhold til. Med en historie på over 130 år vet vi hva som kreves. Derfor jobber vi hver dag med å utvikle, og teste produktene våre. Slik at du alltid kan være sikker på at produktene våre er av beste kvalitet.MODERNE DESIGN I OVER HUNDRE ÅR


Produksjon av porselen økte standarden hjemme hos vanlige folk betraktelig. Lokal produksjon var rimeligere enn import, noe som resulterte i at flere fikk mulighet til å kjøpe produkter som tidligere bare hadde vært de rike forunt.


Siden oppstartsårene har Porsgrunds Porselænsfabrik på mange områder vært en ledende bedrift, med sin nyskapende, modige og kreative holdning til forbrukeren, og innovative løsninger.

En rekke av de største og viktigste norske industridesignerne, som Nora Gulbrandsen, Tias Eckhoff, Konrad Galaaen og Eystein Sandnes, var ansatt som designere ved Porsgrunds Porselænsfabrik. De satte sine tydelige preg på design og produksjon, og betydde mye for merkevaren Porsgrunds Porselæn.

Det har i alle år blitt stilt store krav til menneskene som har utviklet produktseriene. Dette har resultert i et godt samarbeid mellom kunstnerne og designerne, med fokus på høy faglig kompetanse og materialforståelse. Denne filosofien har gjort Porsgrund til en institusjon innenfor norsk industri, og et kjent og kjært merke for de fleste nordmenn.
Med en historie som begynte for over 130 år siden, har vi lært å aldri ta noe for gitt. Hver eneste dag jobber vi hardt for å utvikle og teste våre produkter, slik at du kan føle deg trygg på at hver gang du handler hos Porsgrund, får du et produkt av aller beste kvalitet.

Vi er stolte over å forvalte og formidle Porsgrundmerkevaren, en betydelig del av norsk historie og kulturarv, både innenfor design og industri.

 

 


KVALITET SIDEN 1885


Flere av våre serier produseres fortsatt ved vår fabrikk i Porsgrunn. Bogstad Strå er en av våre mest tradisjonsrike serviseserier, serviseseriens dekor håndmales av Porsgrunds beste porselensmalere, i tråd med gammel tradisjon og design. Dette serviset har vært produsert siden produksjonen startet i 1887. Hvert håndmalte produkt fra Porsgrund har initialene til maleren på seg, og kan derfor spores tilbake til den konkrete håndmaleren.

 

Dekoren som omfavner Bogstad strå er av mange omtalt som evighetsmønsteret. Denne nøyaktige dekoren er antatt å være ett av verdens eldste porselensmønster. Vi i Porsgrund er stolte av vår arv, og historien knyttet til vår merkevare. Ved å besøke vår fabrikk i Porsgrunn kan du lære mer om historien vår, og treffe våre fantastiske porselensmalere – og ikke minst besøke Porselensmuseet. Porselen er en lidenskap som favner om så mye.

Gammelt porselen, som hvisker hemmelige historier fra en svunnen tid.
Nytt porselen, skinnende blankt, elegant og moderne. 

VÅR LIDENSKAP...


På et dekket bord sammenføyes det gamle, det som en gang var, med det som er moderne, plettfritt og uten skår. Porselen skaper vakre bord vi kan samles rundt i glede og kjærlighet.

Porselen trives med kontraster. Kommer til sin rett når man blander ulike elementer i borddekkingen. Sart, hvitt benporselen mot elementer av mørkegrått eller sort. Delikat porselen kombinert med rustikke teksturer, som tre, grove lintekstiler og betong.

Med porselen kan du finne din egen personlige stil, kombinere ditt nye servise med mormors gamle, eller med noe unikt du har kjøpt på en reise. Hva er anledningen? Et måltid med venner, familie, eller kollegaer? Foretrekker du fargerikt eller hvitt, kanskje med bare én kontrastfarge?

Hemmeligheten bak et perfekt dekket bord er å finne den ideelle kombinasjonen av tingene du elsker. Det finnes ikke rett eller galt. Bare endeløse muligheter. Og masse vakkert porselen! KVALITET OG GOD DESIGN SIDEN 1885


Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A