FAKTA OM PORSELEN


Ved å brenne porselenet på 1400 grader smelter gods og glasur sammen. Som resultat, får produktene en spesielt slitesterk glasur og dermed en hygienisk spiseflate.


Porsgrunds høybrente feltspat brennes på 1400 grader. Brenningen utføres i en spesiell oksygenfattig atmosfære for å frembringe den karakteristiske hvitheten og gløden i materialet. Ved å brenne porselenet på 1400 grader smelter gods og glasur sammen. Som resultat, får produktene en spesielt slitesterk glasur og dermed en hygienisk spiseflate. Glasuroverflaten blir hard og vil aldri krakkelere/sprekke fra godset. Denne produksjonsmetoden gir porselenet den gjennomskinnelige hvite og glansfulle glasuren, som Porsgrund er kjent for.

Høybrent porselen med og uten dekor kan som regel vaskes i oppvaskmaskin jevnlig. Dette gjelder for eksempel våre serier Maxi- og Mini-strå, Bluebird, Fauna og Sense. Serviser med overglasurdekorer, spesielt gull og platina, er mer utsatt for slitasje og vi anbafaler derfor oppvask for hånd. Dette gjelder for eksempel de fleste finservisene våre slik som Tid, Nathalie, Cecilie og Märtha. Generelt anbefaler vi skånsom vask og bruk av glansemiddel, da opprettholdes glasurens glans og du forlenger servisets levetid.Brukstips for å holde porselenet pent lengst mulig


Glasurslitasje

Glasurslitasje oppstår hovedsakelig ved stabling, tømming av oppvaskmaskin og lignende. Man kan redusere friksjonen mellom tallerkenene ved hjelp av glansemiddel, noe som vil redusere slitasjen ved stabling. Slitasje på kopper oppstår spesielt ved at de vibrerer mot hverandre i oppvaskmaskinen.

 

Vask av porselen

Hvitt porselen og porselen der dekoren ligger under, eller i, glasuren kan maskinvaskes uten problemer. Serviser med gull eller platina krever større forsiktighet med hensyn til oppvask. Håndvask er det mest skånsomme for disse dekorene, blant annet fordi kornene i maskinoppvaskmiddelets sliter på de tynne metallagene av ekte gull og platina.

 

Ovn og mikrobølgeovn

Alt porselen kan trygt benyttes i ovn opp til 300 grader, men det må gis en jevn og langsom temperaturøkning og -senkning. Gull- og platinadekorert porselen må aldri brukes i mikrobølgeovn.
Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A