DESIGNERE


I over 130 år har Porsgrunds Porselænsfabrik stolt satset på å lage nytt norsk design. Det gjør vi fortsatt, hver dag. Med vår tradisjonsrike historie som bakteppe og en spennende framtid foran oss, prøver vi stadig å lage nye produkter som skal treffe både hoder og hjerter der ute. Designteamet ledes av designsjef Maud Gjeruldsen Bugge, men alle våre designere jobber sammen i produktutviklingsfasen. Samlet sett har våre designere en bredt sammensatt kompetanse som strekker seg fra produktformgivning via kunstneriske utsmykninger, dekor og illustrasjon til emballasjedesign.
MAUD GJERULDSEN BUGGE


Maud Gjeruldsen Bugge har arbeidet med produktutvikling for blant annet Hadeland Glassverk, Steninge Slott og Porsgrunds Porselænsfabrik siden hun tok hovedfag ved Statens Håndverks – og kunstindustriskole i 1989. Hun har i tillegg arbeidet med større utsmykninger, og er innkjøpt blant annet av Nasjonalmuseet avd. Kunstindustrimuseet. I 1996 ble glasserien Brilliant, designet av Bugge, tildelt merket for godt design.

LISBETH LUTNÆS


Lisbeth Lutnæs er utdannet innen grafisk design i Trondheim, og tok eksamen i 1987. Hun har jobbet i reklamebyrå og flere år som designer i forlagsbransjen. Har drevet eget firma i 15 år med et bredt oppdragsområde innenfor grafisk design, illustrasjon, bokdesign og  webdesign til både privat og offentlig sektor.

NORA KROGH


Nora Krogh er utdannet med en BA fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2006 og en MA fra Designskolen i Kolding, avdeling for produktdesign i 2009. Hun har deltatt på messer og utstillinger i Danmark og Norge og har blant annet stilt ut ved Nasjonalmuseet avd. Kunstindustrimuseet. Krogh har mottatt Statens Kunstnerstipend for kunsthåndverkere i 2010 og 2011.

CHRISTIAN SVINDDAL


Christian Svinddal er utdannet med en BA i grafisk design fra Central Saint Martins School of Art and Design i London fra 2010. Han har tidligere jobbet i StudioXAG i London med design av vindusutstillinger og installasjoner for store merkevarer som Adidas og Calvin Klein.

KARIANNE ELMHOLT TØNNESSEN


Karianne Elmholt Tønnessen er utdannet grafisk designer fra Westerdals School of Communication i 2006. Hun har tidligere jobbet som designer i Tibe United Reklamebyrå og Cox/Oktan Oslo. Her jobbet hun med en rekke store merkevarer og bedrifter, både norske og internasjonale, og har vunnet flere Farmandpriser.

CATHRINE KIRKERUD


Cathrine Kirkerud er utdannet med en BA i grafisk design ved Den Skandinaviske Designhøjskole  i Danmark og Westerdals School of Communication i 2014. Hun har tidligere jobbet i byrå både i København og Oslo innenfor områdene grafisk design, digital design, illustrasjon og informasjonsgrafikk.

ERIK L. LINDBERG


Erik L. Lindberg er utdannet industridesigner med BA fra OsloMet og MA fra Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo, i 2010. Lindberg liker å arbeide innen produkt, 3D-design og digital fabrikkering, og er spesielt opptatt av å ivareta det funksjonelle ved siden av det visuelle når han arbeider med et prosjekt. Før Erik begynte i Porsgrund jobbet han som produktutviklingssjef i Figgjo AS.


TIAS ECKHOFF


Tias Eckhoff var industridesigner og står bak noen av de fremste designklassikerne i Norsk designhistorie. Tias studerte på Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han ble i 1949 ansatt ved Porsgrunds Porselænsfabrik, og i løpet av sin tid i Porsgrund designet han blant annet det velkjente serviset Det Riflede.

KONRAD GALAAEN


Konrad Galaaen jobbet som formgiver ved PP i 43 år. Galaaen studerte på Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han ble ansatt ved PP i 1947, og utviklet i sin tid på fabrikken blant annet designklassikeren Spire, som var i produksjon i mer enn 30 år. Denne serien er nå relansert, og redesignet tro mot Galaaens konsept for å passe en moderne hverdag.

NORA GULBRANDSEN


Nora Gulbrandsen studerte ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Hun var kunstnerisk leder ved PP fra 1928 til 1945, Gulbrandsen var kjent for sin bruk av formelementer i sitt arbeid. Blant annet kulevasene er et av Nora Gulbrandsens fotavtrykk.

GRETE RØNNING


Grete Rønning var keramiker og industridesigner, fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Hun ble ansatt ved PP i 1960, og jobbet med dekor på serviser som Marguerite. I 1984 ble serviset Saturn tilgjengelig i markedet. Serviseserien har ulike dekorer, men Citron av Ferdinand Finne er nok den mest kjente.


Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A