Bølge

Filtrer etter

Varer 1-24 av 32

Set Descending Direction
Filtrer etter
Page
per side

Bølge er et nytt og unikt servise som kombinerer funksjon og estetikk med norsk produserte kvalitetsprodukter. Serviset er utviklet i tråd med Porsgrunds Porselænsfabriks tradisjonsrike arv og med et moderne uttrykk som vil vare inn i fremtiden. Det stilrene bølge-relieffet spiller på symbolikk og viser til historien om hvordan porselenet kom over havet til Norge da vi startet som porselensprodusent for 137 år siden. 

 

Videreføring av em stolt designtradisjon

Et nytt tidløst og klassisk servise er skapt i ekte  Porsgrunds-kvalitet for produksjon i Norge. Cathrine Kirkerud og Erik Lindberg har samarbeidet om å designe et servise som avspeiler nåtiden så vel som Porsgrund Porselænsfabriks historiske tilknytning til hav og sjø. Underveis i designprosessen har det stått sentralt å kombinere god funksjonalitet med unike detaljer som gir karakter til produktene i serien. Det bølgede relieffet er et bærende element i designet, dette kombinert med former med skulpturell karakter og myke buer utgjør et servise av høy kvalitet med et unikt formspråk produsert i Norge. Bølgerelieffet stilner innover i speilet på tallerkenene på samme måte som ringer i vannet når noe treffer overflaten. Dette skaper dynamikk samtidig som det balanseres av ro. Bølge Strå dekoren ble designet spesielt for Bølge serviset, og er inspirert av Porsgrunds originale Bogstad Stråmønster. Tanken med den nye komposisjonen av mønsteret er å trekke dette mer ut til siden, slik at spiseflaten blir mer luftig, samtidig som mønsterelementene er i varetatt og det geometriske uttrykke opptrer i ny og spennende drakt.

 

Det bølgende relieffet med sine myke silhuetter, gjenspeiler havet- og vannets dynamiske bevegelser som stilner innover slik som bølger avtar mot land. Serviset er utviklet for å være lerret for vår nye strådekor, men også med tanke på at delene skal få leve uten mønster der relieff og former får spille en hovedrolle. 

 

Dekoren til Bølge Strå ble designet for å komplettere Bølge serviset. Det er inspirert av Porsgrunds originale Bogstad Stråmønster, som har vært et flaggskipsprodukt siden begynnelsen av PP’s historie. Stråmønsteret har vært oppdatert med jevne mellomrom for å gjøre det relevant og tidsriktig. Denne gangen opptrer mønsteret på nye former og er designet spesielt for Bølge serviset. Den tradisjonelle geometrien og stråblomstene er tatt med videre, satt sammen på en ny måte som harmonerer med det bølgede relieffet og skaper et nytt og helhetlig uttrykk. 

 

Med god kvalitet og et evigvarende mønster er Bølge Strå en bærekraftig hverdagsluksus som tåler å brukes igjen og igjen. 

 

Som Bogstad, lages Bølge for hånd i Porsgrunn – i høybrent feltspatporselen – med kjærlighet og strenge krav til kvalitet. Dekoren er håndmalt av Porsgrunds beste stråmalere, under glasuren i tråd med gammel tradisjon. Glasuren forsegler dekoren og forblir dermed evigvarende. Dette gjør at serviset vil tåle daglig bruk i vaskemaskin.

BØLGE er inspirert av vår tradisjonsrike arv, men med et moderne uttrykk som vi håper vil vare i mange generasjoner. 

BØLGE består av deler både i hvitt uten dekor og stråmalt. Dekoren på det stråmalte er inspirert av det ikoniske blåmalte stråmønsteret på vårt eldste servise - Bogstad. Mønsteret på Bølge er spesiallaget for serviset, men har den gjenkjennelige blåfargen og mange av de samme elementene vi kjenner fra Bogstad. Stråmønsteret håndmales av Porsgrund Porselænsfabriks egne porselensmalere. Hvert håndmalte produkt fra Porsgrund er merket med initialene til maleren, og kan derfor spores tilbake til den enkelte håndmaleren.

 

Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A