Slik fjerner du bestikkmerker fra porselen: En enkel guide fra Porsgrund 

Har du noen gang fått mørke riper på dine fine porselensserviser forårsaket av bestikk? Frykt ikke! Her hos Porsgrund har vi testet flere metoder for å fjerne disse uønskede merkene og funnet en god løsningen for å få dine tallerkener til å skinne igjen.

Hvorfor oppstår bestikkmerker?
 
Noen typer bestikk kan skape mørke riper på tallerkener. Dette kan skyldes både selve metallet, innholdet av nikkel, samt utformingen av knivens skjæretagger. Alt dette kan resultere i svarte streker på porselensoverflaten.
 
Velg riktig bestikk og rensemidler
 
Produksjonssjef Floyd Malek hos oss i Porsgrunds Porselænsfabrik har noen nyttige tips når det gjelder valg av bestikk og rensemidler. Bestikkets legering vil påvirke hvor lett det kan bli riper i porselenet. Malek anbefaler bestikk med en legering på 10, da dette vanligvis ikke vil forårsake slike streker.
 
Når det gjelder rensemidler, er det viktig å være forsiktig med hva du bruker. Malek anbefaler Jif skurekrem for å fjerne bestikkmerker. Selv om det ikke er ideelt å bruke slipemidler på porselensglasuren, kan en dråpe Jif være til god hjelp. I tilfelle av ekstrem avsetning fra kniver, kan saltsyre brukes, men dette bør overlates til profesjonelle.
 
Test av ulike rensemidler
 
Vi har selv testet tre ulike rensemidler for å fjerne bestikkmerker fra tallerkener: Jif skurekrem, tannkrem, og MrMuscle keramikkrent.
 
Konklusjonen
 
Alle de tre midlene viste seg å være effektive, men MrMuscle keramikkrent utmerket seg som den mest effektive løsningen. Dette produktet fjernet bestikkmerkene lekende lett med minimal gnikking.
 
Tips for vedlikehold av porselen
 
For å unngå at bestikkmerker oppstår, er det viktig å velge riktig bestikk og være forsiktig med vask og bruk av porselenet. Bruk av for sterke vaskemidler eller for varmt vann kan skade porselensglasuren og føre til matte overflater og merker.
  
C- såpen, «Vidunderkrem», er også en skurekrem for porselen som har kommet til det norske markedet. Denne har vi også god erfaring med etter å ha fått testet litt nå den seneste tiden, og kan varmt anbefale for å bli kvitt bestikkmerker på porselenserviser. 

 

Ved å følge disse rådene, kan du holde dine porselensserviser i topp stand og glede deg over dem i lang tid fremover! 

Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A