Årets juleplatte 2023

Tradisjonen tro lanserer vi også i år juleplatte fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Årets motiv er svibelen som blir den tredje platten innenfor temaet "julevekster". 
Motivet er tegnet av Porsgrunds designer Cathrine Kirkerud.


Møt designeren 

- Cathrine Kirkerud er utdannet ved Westerdahls School of Communication og
Den Skandinaviske Designhøjskolen i København, og jobber fast i designteamet hos Porsgrunds Porselænsfabrik.

Hvert femte år bytter Porsgrund designer på juleplatten, og i 2021 var det Cathrine Kirkerud som overtok stafettpinnen. Kirkerud jobber fast som designer i Porsgrund Porselænsfabrik og står blant annet bak designet på det populære Jordbæreng-serviset og nykommeren Bølge. Cathrine har et botanisk tema med julevekster, der misteltein, etterfulgt av julerose har vært dekorene de to tidligere årene. I år er det svibelen som pryder juleplatten. 

Blomster og vekster er viktig for å skape den rette julestemningen. I en tid hvor vi er mest inne er det ekstra fint å ta naturen med inn i hjemmet og pynte opp med velduftende vekster, blomster og kongler.

Julevekstene jeg har valgt for plattene er obligatoriske i julen. Svibelen er svært populære i juletiden og gir en nydelig duft som mange forbinder med jul. 

- Cathrine har tydelige minner fra barndommen med juleblomster, og kanskje spesielt med Svibel.

«Hvert år fikk broren min og jeg hver vår svibel av våre besteforeldrene i julen, som vi skulle passe godt på. Han fikk en blå og jeg en rosa.» sier Cathrine Kirkerud.


Årets motiv er designet med bruk av en prikketeknikk som gir dekoren et spennende og delikat uttrykk.

Tips! Når man skal ha med vert- eller vertinnegave er det ofte vanskelig å vite hva?
Cathrines go-to vertinnegave er en svibel med en søt potte, knyt på en fin sløyfe og skriv et hyggelig kort!

Laget i Norge på Porsgrunds Porselænsfabrik

Juleplatten produseres og dekoreres på Porsgrund Porselænsfabrik. Platten er vakker som pynteobjekter i seg selv, men kan også fint brukes med julens mat. Dekk på til frokost eller kaffeselskap, eller kombiner delene med andre serviser. Designer Catrhine er selv en flittig samler av juleplatter og bruker de i julen når hun dekker bordet. Den vakre dekoren gir det lille ekstra til borddekkingen og skaper en varm og hyggelig atmosfære.

Et yndet samlerobjekt

Juleplatten er et populært samleobjekt i inn- og utland. De leveres i et begrenset antall, og er tilgjengelig på porsgrund.com, våre utsalg i Porsgrunn og Ålesund, samt i Christiania Glasmagasin.

Platten er vakker i seg selv, eller i kombinasjon med blant annet hvite og/eller blå serviser. Her dekket sammen med Bogstad med håndmalt blått stråmønster.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juleplatten er super å bruke til borddekking, men også til å lage en bildevegg! 


Her har vi samlet sammen årets juleplatte med platter fra tidligere år, for et nytt og spennende uttrykk. 
Vær kreativ!

Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A