Nisse

Filtrer etter

Varer 1-20 av 77

Set Descending Direction
 1. 70%
  Nisse-4PK_skål_02_web.jpg
  NISSESERVISE DESSERTSKÅL 17 CM 4PK
  Special Price kr 296,70 Regular Price kr 989,00
 2. nyhet
 3. nyhet
 4. nyhet
 5. nyhet
 6. nyhet
Filtrer etter
Page
per side

Historien om Nisseserviset

Har du vært så heldig og fått servert julemiddagen på det tradisjonsrike Nisseserviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik? Det er ikke til å legge skjul på at Nisseserviset har blitt en populær klassiker på norske festbord i julen, men visste du at det ikke var jul som hovedsakelig var tanken når serviset ble tegnet?

Det sagnomsuste Nisseserviset har fått en fortjent plass i julehjertene våre. Med over 100 år i produksjon, har serviset vært med på å skape julestemning i norske hjem gjennom flere generasjoner, og det er ikke bare kvaliteten som gjør at Nisseserviset føres videre i arv. Julen er for de aller fleste noe helt spesielt, og noen tradisjoner skal man bare rett og slett ikke røre ved.

Det er mange som er ukjente med historien bak Nisseserviset. De skøyeraktige fjøsnissene har nemlig mer ved seg enn det man først skulle tro, og vi synes den koselige fortellingen gjenspeiler mye av det Nisseserviset utstråler – nemlig tradisjon, barnslighet og glede.

Sent på 1800-tallet satt datteren til grunnlegger og daværende fabrikkeier av Porsgrunds Porselænsfabrik, Johan Jeremiassen, og tegnet Nisseserviset for hånd. Jenta het Sigrid og var på det tidspunktet bare 14 år gammel. Hun hentet inspirasjon fra små, norske husnisser, noe som resulterte i de første utkastene til det vi i dag kjenner som Nisseserviset. I utgangspunktet skulle ikke Nisseserviset være et juleservise, for da serviset ble lansert for første gang i 1902, var det faktisk ment som et barneservise.

I senere tid har serviset blitt videreutviklet til å bli en fullverdig serviseserie, med mangfoldige deler som muliggjør en komplett bordsetting. Når juleklokkene kimer og huset oser av deilig julemat, da kan du med stolthet og glede dekke bordet med tradisjonelle Nisse fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

Du har oppnådd gratis frakt!

 • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Option Value
  kr 4444,00
 • Det er %1 varer i handlekurven.
 • Delsum N/A